dinsdag 9 oktober 2012

Dag 15: Merritt Island National Wildlife Refuge

Een kort nachtje, nadat Kim en Heleen naar huis gingen zijn er naar bed gegaan, we stonden rond 07:00u op, sjemig dat is vroeg, echter slapen wilde niet meer.. We ontbijten relaxed onder de lanai, en daarna springen we één voor één onder de douche. Vandaag staat op het programma, 1) Black Point Wildlife Drive.. 2) Manatee Observation Deck en 3) met dank aan Eric het Playalinda Beach. Tegen halftien staan Pieter en Petra voor de deur, Petra heeft net als Mandy een koelbox gevuld met etenswaren.. We hebben ook nog een koelbox mee met koud drinken, op Merrit Island kunnen we ons wel de hele dag vermaken, dus moet er voldoende mee, want... eten doen we pas weer in de avond!! We gaan met één auto wel zo gemakkelijk..


Image Hosted by ImageShack.us
Overleg, waar zullen ze het over hebben ?
De rit gaat naar Black Point Wildlife Drive, en gaat heel voorspoedig, bij de wilddrive doe ik 5 dollar in een enveloppe, scheur het deel eraf wat aan de achteruitkijkspiegel moet, en doe de enveloppe in de daarvoor bestemde gleuf. We rijden langs de stops, Pieter en ik stappen regelmatig uit, en genieten van de omgeving..


Black Point Wildlife Drive Een Redish Egret drifig op zoek naar wat eetbaars, hij heeft geen koelbox in zijn auto...


Black Point Wildlife Drive We zien ook heel veel vlinders, maar geduldig stilzitten willen ze niet..


Black Point Wildlife Drive Met dappere stappen gaat Tricolored Heron door het water..


Black Point Wildlife Drive De omgeving is hier prachtig, het pad op de wilddrive is gewoon heel goed berijdbaar voor een onverharde weg.


Black Point Wildlife Drive Sommige vlinders geven je wel even de tijd om een foto te maken, waarvoor dank.


Black Point Wildlife Drive Natuurlijk moet er ook gewassen worden, pottekijkers of niet...


Dan nemen we wat eten en drinken, Er is een echt Floridaanse lucht soms sta je in de volle zon, soms heb je de beschutting van wolken.. Wanneer we de Black Point Drive verlaten gaan we naar Playalinda Beach... Playalinda Beach Volgens Eric ook foto gek, is Playalinda Beach niet heel ver van Black Point Drive, nou dat klopt, ongeveer een mijl of 7 a 8 later komen we bij een betaalhuisje, een vrouwelijke versie van Crocodile Dundee kompleet met hoed, vraagt 5 dollar entree, daarna rijden we naar het strand. Ook hier zijn weer toiletten, daar wordt even gebruik van gemaakt en we lopen het strand op via een boardwalk, het begin heeft zelfs iets weg van een duinpan, alleen zien we hier palmen op de heuvels..


Playalinda Beach Hij tuurt een beetje overdreven in de verte met zijn vishengel.. zover kan hij nooit geworpen hebben. We laten hem in die waan.. ja toch.


Playalinda Beach Er vliegt een meeuw voorbij met één pootje, wanneer die eenmaal geland is wandelt hij normaal op twee pootjes ...


Playalinda Beach Een Ruddy Turnstone ziet iets wat ik niet zie....


Playalinda Beach Sanderlings zijn ook altijd aan rommelen tussen de branding..


Dan is het tegen halfvijf, een mooie tijd om naar het Manatee Observation Deck te rijden, eerst nog wat drinken, een stukje cake, en we gaan weer op weg..


Merritt Island National Wildlife Refuge Manatee Observation Deck. Na een minuut of 20 parkeer ik de auto op de parkeerplaats, en.. wanneer we op het Manatee Observation Deck aankomen.., is het bingo, we zien heel veel Manatees welke lekker aan het gras zitten te eten op nog geen 4 a 5 meter bij ons vandaag.. De meiden gillen het uit van plezier, het is ook heel aandoenlijk, sommige Manatees knuffelen snuit tegen snuit, dan moet je wel een ijskonijn zijn om dit niet zo leuk te vinden dat je dat kan uiten... Een man die een kwartier na ons op het komt vraagt of de meiden niet hun mond kunnen houden want hij wil filmen... gok eens ??


Merritt Island National Wildlife Refuge Manatee Observation Deck. Gelukkg hebben Mandy en Petra niks van de snauwende man, en genieten heerlijk van het schouwspel, we zijn zeker driekwartier aan het genieten... en er zijn nog drie gezinnen aangeschoven.. de snauwende man heeft het niet meer.. zeker niet als er ook nog Dolfijnen voorbij komen..


Image Hosted by ImageShack.us
Een jongen die nog nooit in het echt Dolfijen heeft gezien vraagt ' Are They Real? " en gaat helemaal uit zijn plaat. Wat een dag zeg..


Image Hosted by ImageShack.us
Een dag in beeld...

Dan rijden we terug naar Orlando, in de auto wordt er een poll gehouden voor het eten, TGI Fridays wint.. en anderhalf uur later rijden we het parkeerterrein op.. We nemen alle vier Jack Daniel's Sirloin & Half-Rack of Ribs, hebben we wel verdiend. Mandy heeft wat last van muggebeetjes, waarschijnlijk bij de Manatees, terwijl zich toch goed had ingesmeerd met 'off" ik heb nergens last van.. Petra heeft een zalfje wat uitstekend blijkt te werken.. Dan rijden we terug naar Tuscan Hills, nemen nog wat drinken bij ons thuis, en we zijn vol over deze dag.. Wanneer Pieter en Petra naar huis gaan heb ik geen fut meer voor de foto's en het blog.. Dat doe ik dus in de ochtend.. Tot morgen !!


17 opmerkingen:

  1. Jullie hebben een geweldige dag gehad en heel veel Manatees en Dolfijnen.
    Echt geweldige dieren die Manatees, zo groot en toch zo lief.

    Veel plezier verder, jullie genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat was het wachten waard!
    Wat een schitterende dag hebben jullie weer beleefd. Deze tips ga ik bewaren.
    Ik vind jouw "ondertiteling" bij de foto's ook zo geweldig.
    Die opmerking van dat jongetje "Are they real?" speelt zeker thuis alleen maar computer games of kijkt tv, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik durf het eigenlijk niet meer neer te zetten, maar...WAUW, ik zit met open mond te kijken naar al dat moois op mijn scherm, hebbie weer goe gedaan jochie!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zit weer op m'n stoel, was er net afgevallen na het zien van je werkelijk fantastische foto's, met name de close-ups. Manatees en dolfijnen zo dichtbij zien is uniek. Waar is dat observation deck? Nou, jullie vakantie lijkt met de dag mooier en gezelliger te worden. Houden zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wauw...ik raak toch helemaal in vervoering van al dat wild life....ontroerend , zo mooi...mocht ik daar ooit komen, moet iemand me terug in de auto zetten, hoor....zoiets blijft boeien he, en je hart smelt toch helemaal weg...Veel plezier weer he...en stop nu eens over dat eten, ik kom bij hier van al dat lekkers van jullie hahahah

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Top dag, lekker relaxed, en wat een wildlife hebben jullie weer gezien.
    Weer fantastisch vastgelegd natuurlijk ;-)
    Lots of Fun!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een topper van een dag zeg en die dolfijnen en manatees echt niet te geloven zo dichtbij om over de rest van de foto's maar niet te spreken we vragen ons af wat we nog meer kunnen verwachten;het lijkt ons onmogelijk om nog iets te bedenken,maar ja Rick kennende!!!!!!
    Lieverds ga lekker door met genieten,doen wij weer me';Papa en Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een geweldig mooie foto's weer !! En dat Manatees Observation Deck is geweldig ;-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat hebben wij met zn vieren toch een heerlijke en onvergetelijke dag beleefd !!!!

    Groetjes,
    Pieter & Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tjonge wat weer mooi. Die manatees, zo mooi en lief. Deze rit staat voor volgend jaar op het program. Dank voor de mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige dag en hele mooie foto's.
    En die Manatees altijd mooi, we hebben er vorig jaar mee gezwommen en dat was ook prachtig.
    En dat willen we graag nog een keer doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige en gezellige dag was dit. Onze lijst met favorieten is alweer een stuk langer geworden, dank hiervoor!!
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh wat prachtig! Ik ga deze dingen op mijn to do lijstje voor februari zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat knap dat je al die vogelnamen weet. Of zoek je dat elke avond op?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik ben weer helemaal bijgelezen, was even een paar dagen in Portugal.
    Wat een geweldige dagen hebben jullie achter de rug. Mooie State Parken bezocht, die allemaal in mijn wensenboekje stonden, maar nu zeker bezocht gaan worden. En weer fantastisch mooie foto's gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oeps daar ging iets mis met publiceren. Maar even mijn vorige reactie verwijderd en nu in de herkansing.....

    Volgens mij komen jullie zo in aanmerking voor een sponsorship van de staat Florida ! Wat ontzettend leuk en mooi om de andere kant van deze mooie staat te zien. Ik heb dankzij jullie blog al weer de nodige ideetjes opgedaan voor onze Springbreak 2013. Nu nog even de rest van het gezin overtuigen dat Florida meer is dan Themeparks ;-) Al ging mijn Disney-hart gisteren wel wat sneller kloppen toen ik een mooie foto van Cinderella's Castle voorbij zag komen op FB.

    Ga zo door met genieten en laat ons vooral meegenieten van al het moois !

    BeantwoordenVerwijderen