zondag 21 april 2013

Dag 13: 12th Annual Celebration Art Festival, Kobe en La Nouba

Het uitslapen lukt steeds beter, het is even voor achten wanneer we uit bed stappen, dat is lekker. Vandaag beginnen we rustig aan, ik neem een duik en Mandy gaat even Facetimen met haar Moeder. Terwijl ik in de Hottub zit en in het bos staar overdenk ik de vakantie, wat gaan de dagen snel maar wat hebben we het lekker. We doen leuke uitstapjes gecombineerd met lekkere relax-dagen, we voelen ons hier op ons plek. Tegen een uur of halftien ga ik douchen, Mandy is dan al klaar, de planning is om naar Celebration te rijden voor het art festival, dit hebben we vorig jaar ook bezocht, de sfeer is heel leuk, alleen het weer blijkt niet echt mee te werken. Het is bewolkt een beetje grauwig, maar.. het ziet er naar uit dat we het droog houden.


2013 Celebration Art Festival Wanneer we in de auto zitten krijgt Mandy een SMSje van Petra, wat we gaan doen, we besluiten om gezamenlijk naar Celebration toe te gaan. Wij zijn er wel wat eerder, dus wachten rustig tot ook Pieter en Petra een parkeerplek hebben gevonden. Wanneer we bij elkaar zijn, gaan we eerst rustig ontbijten in de Market Street Café, we nemen alle vier French Toast, ik neem geen koffie maar Orange Jus de rest neemt een bakkie troost. Het smaakt weer heerlijk, leuke setting en prima gezelschap, de dag begint goed..


2013 Celebration Art Festival Na het eten lopen we eerst om het meertje heen, het lijkt ietsje lichter te worden, we voelen de zon wel maar zien hem niet.


2013 Celebration Art Festival Ik kan het niet laten deze foto te maken, heb het hotel al vele keren op de foto genomen, maar Celebration blijft voor mij iets bijzonders. Het heeft soms iets surrealistisch, het is soms te netjes en te perfect maar ik vind de huizen, de gebouwen, de omgeving echt geweldig.


2013 Celebration Art Festival Waar wij wandelen gooit een ander zijn hengel uit, wel opletten op de alligators !!


2013 Celebration Art Festival Langs de kant groeien prachtige geel gouden bloemen...


2013 Celebration Art Festival In de bosjes zit een Kardinaal vogeltje wanneer ik hem er echt goed wil fotograferen is tie weg..


2013 Celebration Art Festival Aan de overkant van het meer heb je een prachtig uitzicht over Celebrations Market Place, je ziet de kraampjes in de verte. Het is ook een klein moment dat de zon zich even laat zien, Disney Magic :-)


2013 Celebration Art Festival voor het Hotel staat een pracht kar te blinken in het zwart met chroom, gaaf..


2013 Celebration Art Festival De kraampjes zelf zijn ook heel gezellig, men laat hier een mooiste handwerken zien in de hoop dat er een koper komt.


2013 Celebration Art Festival Er is ook een andere vorm van Art, heb even staan kijken enne ... ik moet eerlijk zeggen ze kon het wel !!


2013 Celebration Art Festival Mandy en Petra gaan de andere kant van de Market Place kraampjes bekijken.. wij volgen braaf.


2013 Celebration Art Festival Het is zowaar even zonnig aan het worden, wij vermaken ons toch wel ..maar een zonnetje helpt, het was van korte duur helaas.


2013 Celebration Art Festival Wij zijn blijkbaar niet de enigen hier op Celebration het wordt wat drukker, tegen een uur of twee nemen we afscheid van Pieter en Petra, alleen niet voor heel lang we hebben afgesproken rond zes uur bij Kobe. Rond half drie zijn we weer thuis, ik zoek de foto's van Celebration uit, en ga daarna nog wat lezen. Rond half zes rijden we naar Kobe, Pieter en Petra zijn er al. We moeten zo,n 15 Minuten wachten op een plek, die zijn zo voorbij.. Vervolgens belanden we met andere mensen aan de plaat, het eten is weer lekker, er is zelfs ruimte voor een toetje. Na Kobe nemen we weer afscheid van Pieter en Petra wij rijden naar Down Town Disney.


Image Hosted by ImageShack.us
Bij Down Town Disney parkeren wij de auto vlakbij de ingang van Cirque du Soleil, we hebben al tickets uitgeprint en kunnen om half negen zo naar binnen. We lopen een half uurtje door Down Town en gaan dan naar binnen.. de show is geweldig. De tijd vliegt voorbij en een kleine twee uur later zitten we alweer op weg naar Tuscan Hills. Het is niet druk op de weg dus we zijn er met een 25 Minuten.. Ik schrijf het laatste gedeelte van de dag en begin best moe te worden.


Tot Morgen !!

22 opmerkingen:

  1. Wat een relaxt sfeertje hangt er altijd in Celebration, heerlijk gewoon !!

    Ons ontbijt bij Market Street Cafe en het diner bij Kobe zijn echt voor herhaling vatbaar, wat een lekkernijen allemaal :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke dag weer. Altijd leuk een rondje Celebration.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke dag weer, lekker relaxed. Jammer van het weer, hopelijk wordt het snel weer beter !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer he, dat het zonnetje niet doorbrak! Maar jullie hebben wel weer een leuke dag achter de rug.
    En 'Cirque du soleil' is prachtig!

    Veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke dag, mooi dat art festival. Hoop dat het weer snel opknapt. Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij komen ook zo graag in Celebration, krijg zo'n zin om er weer rond te lopen na het zien van je foto's.
    Gezellige dag zo met als afsluiter La Nouba, top.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk die kraampjes in Celebration. Maakt de wandeling net weer even iets anders. Jammer van het grauwe weer, maar jullie hebben er zelf een zonnige dag van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die Kardinaaltjes zijn razendsnel! Is ons ook nog nooit gelukt om een fatsoenlijke foto van te maken. Prachtige plaatjes weer, op een grijze dag. La Nouba is idd geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Celebration is ook 1 van onze favoriete plekken. Maar die wandeling rond het meer is er nog steeds niet van gekomen, komende vakantie dus maar weer proberen hahaha. Prachtige foto's weer Rick, je blog lezen is genieten!!
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo hoor je dus een wandeling rond het meer te doen...ik zal het onthouden!
    Ondanks gebrek aan zon weer schitterende foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. 's Ochtends wakker worden met jullie blog is heerlijk. Idd weer prachtige foto's en La Nouba lijkt me ook heel leuk!
    Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke dag! Prachtige foto's weer. Leuk om Celebration weer te zien, vond het daar zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. La Nouba kan toch ook voor mooie kleurrijke foto's zorgen. Het was weer een hele mooie dag die jullie samen beleefd hebben. Super!

    Groetjes Roberto & Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heerlijk dag hoor!
    Celebration is een plek waar je altijd even van de rust kunt genieten,
    Mooie foto's van La Nouba

    Veel plezier verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een lekkere dag! Wij vinden Celebration ook altijd een leuke plek om even naartoe te gaan. Inderdaad heel surrealistisch en doms creepy netjes. Alsof het de set van een film is! Jammer van het weer, maar wel een Retie afwisseling met het hete weer van de afgelopen dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb Celebration op het lijstje gezet, ziet er heel erg mooi uit, afsluiten met La Nouba is ook super.
    Groet, Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zelfs een bewolkte dag is te kort......;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuk plaatsje blijft dat Celebration en helemaal met al die kraampjes. Ontbijtje ziet er ook niet verkeerd uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuk al die kraampjes, wij zijn al heel wat keren naar Florida geweest maar het komt er maar niet van, straks in september gelijk maar op het programma gezet, het ziet er zo gezellig uit.
    Mooi je dag afsluiten met een C du S voorstelling, is prachtig.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  20. En dan komt de heimweee Celebration wat is dat toch een prachtig plekje en natuurlijk herken ik ook gelijk het heerlijke ontbijt,wat genieten jullie en zo te zien hebben Pieter en Petra er ook geen moeite mee.
    Dan ook nog dat heerlijke eten bij kobe het water loopt uit m;n mond heerlijk en op zich ook een voorstelling;geweldig als ik terug denk hoe ik heb genoten samen met jullie.
    En ja Cirque du Soleil helemaal geweldig ook dat heb ik mogen meemaken was een kado van Mandy Rick en Jasper voor mijn verjaardag echt feest dus,jullie snappen bij het zien van al jullie prachtige foto's het filmpje voor mij weer gaat draaien,zal het nooit vergeten en snap des te meer de liefde voor dit prachtig stukje wereld;geniet nog even verder voor je het weet is het weer voorbij en moet je weer aftellen.
    Kus papa en mama.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. prachtige fotos weer...een geweldige vakantie hebben jullie

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Just love Celebration. Vooral het wandel gedeelte en er hangt een bijzondere sfeer.

    BeantwoordenVerwijderen