dinsdag 23 april 2013

Dag 15: Daytona Beach + een gezellige avond.

De dag begint lekker, we waren de regen van gisteren gewend dus stonden we op met een joggingbroek aan, lekker met een ontbijtje en de ipad onder de Lanai.


Image Hosted by ImageShack.us
Gelukkig kwam de zon om de hoek zeilen, en zag de wereld er heel anders uit... We maken gebruik van het zwembad en genieten van de zon, tegen een uur of half elf zegt Mandy dat de ring niet goed gemaakt is bij Zales.. Er ontbreekt weer een 'steentje' zeg maar, het is in ieder geval op dezelfde plek grrr. We gaan douchen, vullen de koelbox voor een ritje Daytona, en rijden eerst langs de Florida Mall. Bij Zales worden we snel geholpen enkele honderduizenden excusen verder moet de ring weer achter blijven. Uiterlijk Woensdag is hij weer klaar, ... dan lopen we lang het foodcourt nemen een Philly Cheese Steak en rijden daarna door naar Daytona.


Image Hosted by ImageShack.us
Onderweg parkeren we de auto even bij het Daytona International Speedway..


Daytona International Speedway Het mooie weer is niet meegereisd met ons, het is droog met af een toe iets wat op zonnig lijkt. Ach het is droog en het is in 2009 geweest dat we hier voor het laatst waren.


Daytona International Speedway We lopen de tribune op, het is indrukwekkend groot... en rijen en met rijen stoelen..


Image Hosted by ImageShack.us
Dan rijden we door naar Daytona, het weer is wel droog maar de zon laat zich maar heel af en toe zien.


Daytona Beach, Florida We rijden het strand op ( na 5 dollar te hebben betaald) en parkeren de auto.. Voor ons zijn wel mensen in de zee, maar was is tie ruw..


Daytona Beach, Florida we lopen richting de Pier vanaf dit punt mogen er geen auto's meer rijden !


Daytona Beach, Florida De zon die af en toe door een wolken dek heen splijt in combinatie met de donkere wolken op de achtergrond geven een grillig plaatje.


Daytona Beach, Florida We lopen even de pier op, op het pleintje ziet het er gezellig uit..


Daytona Beach, Florida We hebben zelfs de zon in de rug, de temperatuur is zo rond de 75 Fahrenheit dus zeer goed te doen.


Daytona Beach, Florida Ik neem een foto vanaf de pier, in de verte zie je de gebouwen van Daytona Beach.


Daytona Beach, Florida Aan de andere kant van de pier zien we zelfs weer blauwe stukken lucht.. het zet alleen niet door.


Daytona Beach, Florida Het ziet er aantrekkelijk uit, we hebben hier ruim twee uur gewandeld en droog gehad met af en toe een zonnetje..


Daytona Beach, Florida We lopen terug naar de auto, thuis zouden we zeggen even lekker uitwaaien op het strand.. nou dat is wel gelukt. Het was heerlijk en gelukkig droog gebleven.. Bij de auto nemen we wat te eten en drinken uit de koelbox, daarna rijden we rustig terug naar Tuscan Hills. We besluiten direct door te rijden naar Cracker Barrel, daar nemen we beiden het Haddock Dinner het lukt ons zelfs een toetje te nemen, tegen zes uur zijn we weer thuis.. Ik zoek dan alvast wat foto's uit voor het blog, we lezen wat op internet..


Image Hosted by ImageShack.us
Zo rond kwart voor acht stappen we weer in de auto en rijden naar Patrick & Nienke. Het is maar 10 minutjes rijden, wanneer we aanbellen worden we hartelijk ontvangen door Patrick, Nienke, Jac, Francis en Julian. We krijgen een rondleiding door de mega mooie villa, deze heeft een mooie ligging met veel privacy een lekkere pool met hottub. Het is reuze gezellig en het gaat natuurlijk over greater Orlando.. Patrick is helemaal gek van Universal, Nienke net als wij van Seaworld en Epcot, we kunnen buiten zitten onder de lanai. Julian gaat na een half uurtje naar bed wat een lief mannetje is dat zeg. De uurtjes schieten weer voorbij, Jac en Francis zijn ook graag in Florida, het is dus een gezellige boel. Zo rond Kwart over elf nemen we afscheid en tegen de klok van half twaalf zijn we weer thuis. Patrick, Nienke, Jac, Francis bedankt voor de gezellige avond het was erg gezellig !! Ik maak het blog af, en langzaam slaat de vermoeidheid weer toe


Tot morgen

19 opmerkingen:

  1. Jammer dat de zon het een beetje liet afweten maar zo te lezen hebben jullie wel heel erg genoten. Leuk hoor al die ontmoetingen met al die Nederlanders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een aparte ervaring, hè, om op het strand te rijden. Toen wij er waren was het warm en zonnig, lagen veel mensen tussen de auto's of zelfs in de bagageruimte te zonnen........Bij de pier zijn wij toen niet geweest, misschien wel iets voor ons dit jaar, ik zet het op ons lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer van het weer. Een zonnetje laat de wereld er zo anders uit zien. Maar ondanks de bewolking hebben jullie er weer een heerlijk dagje van gemaakt. Het heeft in ieder geval wel weer hele mooie foto's opgeleverd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toch een gezellige dag. Mocht je nog tijd hebben ga dan echt op een zonnige dag terug naar Daytona, sfeertje...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Al meerdere keren in Daytona geweest op het strand en die pier en boardwalk ook gemist, dus staat het nogmaals op de planning. Ziet er wel leuk uit voor een wandeling.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zijn nog nooit in Daytona geweest (er is ook zoveel te doen hahaha) maar die pier ziet er wel errug leuk uit zeg!! Daar hou ik wel van. Wat leuk dat jullie bij Patrick en Nienke zijn geweest!! Ik zie alleen een colaatje staan en niet dat afgesproken biertje dat ik op het forum voorbij heb zien komen :).
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wederom een volle maar erg gezellige dag! Daytona is ook mooi, jammer van het weer, maar gelukkig wel droog gehouden.
    Dan nog op bezoek bij Patrick en familie, leuke afsluiter.

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een "volle" dag, lekker veel gezien. Tja en je foto's zijn weer prachtig natuurlijk. Die tribunes met al gekleurde stoeltjes, grappig om te zien. Jammer van het weer, maar dat zal wel snel beter worden.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Daytona in een iets minder weer is ook mooi. Gaaf om te zien en een heerlijke gezellige avond.
    Heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Weer genieten vandaag ondanks dat het weer iets minder mooi is.
    Florida blijft heerlijk om te vertoeven en Daytona blijft ook leuk en mooi om te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh dat weer...maar een goede rede om er nog eens terug te komen!
    Jullie hebben het maar druk met al die visite's rijden zeg, maar wel heel gezellig en heerlijk om over je hobby te praten')

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, jammer van het weer he. Maar dat heeft ook jullie niet belet om een lekkere dag te hebben! Vanaf vandaag wordt het beter ;-)
    Daytona zag er leuk uit, wie weet als er nog tijd over is....Suf trouwens van die ring, hopelijk maken ze hem nu wel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het was inderdaad een zeer gezellige avond! En over het weer hebben we ook totaal geen klagen meer, want dat is nu fantastisch!

    Erg leuk om jullie eens in het echt te ontmoeten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. En weer een gezellige FF meeting. Je zou bijna denken dat het hier gaat om een Hollandse enclave in Fl.
    Daytona zag er leuk uit, jullie genieten enorm, leuk om te lezen en zien.
    Veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige dag hebben jullie gehad, en de foto's zijn weer top.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jammer van het weer, maar wel prachtige foto's! Heimwee laait weer op als ik Daytona zie haha, vond het daar zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het ritje over Daytona Beach is altijd leuk, maar begrijp dat ze de route inmiddels hebben ingekort ?

    En dan Daytona International Speedway, ik ben er al vaak langsgereden maar nog nooit binnengeweest, toch in september maar eens gaan doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een dag weer zeg geloof dat het HOLLAND KAMP bijna compleet is echt geweldig,beetje jammer van het weer terwijl het nu eigelijk bloedje heet zou zijn'maar zo te zien mag het de pret niet drukken.
    Wat een leuke foto van die gekleurde stoeltjes om de bomen,Papa heeft stoeltjes op de kop getikt en is nu ook druk aan het schilderen zodat het toch iets saaie veld naast ons huisje er ook straks vrolijk bij staat;jammer van je ring Mandy is eigelijk niks voor Zales,maar jullie hebben altijd mazzel dus reken er maar op dat je er nog eentje mag uitzoeken;komt dus helemaal goed,nou lieverds jullie hebben er weer een top dag van gemaakt,dus ook voor ons was het weer genieten;dikke knuffff Papa en Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Inderdaad mooie luchten zeg. soms denk je dat de wereld vergaat. Lekker daggie weer jongens.

    BeantwoordenVerwijderen